2019年06月18日
これもTVを見て。。。 Watched a TV program again.
**焼き小籠包 Grilled dumplings
ヒルナンデスでやっていました。
皮が甘くておいしかった。
焼き小籠包
豆板醤を添えて。
**さばの竜田揚げ Whitish deep-fried mackerel
1.めんつゆ大3、すりおろしにんにく小1、すりおろししょうが小1に
食べやすい大きさに切ったさばを漬けます。
2.片栗粉をまぶし 油で揚げます。
**切り干し大根、きゅうり、人参の中華風サラダ Chinese-style salad with dried white radish and cucumber
1.きゅうりと人参は塩をして しんなりしたら絞ります。
切り干し大根は もどし 絞ります。
2.1.をごま油、醤油、酢で和えます。
**野菜の中華スープ Chinese-style vegetable soup
1.白ねぎ、人参、しいたけを油で炒めてから スープを入れ 煮て
塩、こしょうで味を整え 水溶き片栗粉でとろみを付け
溶き卵を回し入れます。
** Grilled dumplings
Watched a TV program, I cooked it.
Serve with broad bean chili paste.
** Whitish deep-fried mackerel
1. Mix 3tbsp seasoning soy sauce, 1tsp grated garlic and 1tsp grated ginger.
and soak bite sized mackerel.
2. Cover with starch and then deep fry.
** Chinese-style salad with cucumber and dried white radish
1. Salt thin stripped cucumber and carrot and when they are tender, wring them dry.
Soak dried thin stripped white radish in water. Squeeze.
2. Mix 1. with sesame oil, soy sauce and vinegar.
** Chinese-style vegetable soup
1. Stir fry leek, carrot and shiitake mushroom. Pour soup and boil.
Season with salt and pepper.
Thicken the broth with starch.
Pour beaten egg evenly on the surface.
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