2019年06月14日
さんまの香り焼き Baked saury with spices
**さんまの香り焼き Baked saury with spices
(2人分)
1.さんま2,3匹は 頭と内臓を取り除き 半分に切り
しょうがの千切り1/2片、にんにくのせんぎり1/2片、醤油大2、みりん大2、酒
大2に 10分ほど漬けます。
2.油を引いたフライパンで 魚を焼き、途中たれも加えて 絡めます。
3.器に盛り 青じその千切りと 白ねぎの千切り(水に浸します)をのせます。
**切り干し大根とひじきのサラダ Kiriboshi-daikon and hijiki salad
1.切り干し大根とひじきを 数分煮てから 水で洗い 絞ります。
人参ときゅうりは 千切り 塩もみします。
2.1.をマヨネーズ、めんつゆ、酢、スープの素、ごま油、すりごまで和えます。
**ブロッコリーと新玉ねぎのマリネ Marinated broccoli and new onion
1.茹でたブロッコリーと薄切りした新玉ねぎを オリーブオイルとポン酢で漬けます。
** Baked saury with spices (for 2 people)
1. Remove heads and guts from 2 to 3 saury and then cut into half.
Soak fish in 1/2 clove of thin stripped ginger, 1/2 clove of thin stripped garlic,
2tbsp soy sauce, 2tbsp sweet rice wine and 2tbsp rice wine for 10 mins.
2. Oil a frying pan and bake fish. While baking it add the sauce and toss them together.
3. Put on individual dishes and put thin stripped green perilla and leeks(soaked in water).
** Kiriboshi-daikon(thinly sliced and dried strips of white radish) and hijiki salad
1. Boil kiriboshi-daikon and hijiki for a few mins and then wash with water, then squeeze.
Salt thin stripped carrot and cucumber and when they are tender, wring them dry.
2. Mix 1. with mayonnaise, seasoning soy sauce, vinegar, soup powder, sesame oil
and grated sesame.
** Marinated broccoli and new onion
1. Soak boiled broccoli and thinly sliced new onion in olive oil and ponzu.
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