2019年06月13日
ユーリンチー(油淋鶏) Yurinchi
**ユーリンチー(油淋鶏) Yurinchi
(2、3人分)
1.鶏胸肉1枚は 厚さを均等にして 6枚ぐらいに切り おろししょうが小2、酒大1、塩、
こしょうで下味を付けます。
2.白ねぎのみじん切り1/2本、すりおろしにんにく1かけ、おろししょうが大1、しょうゆ25cc、
酢25cc、水20cc、砂糖大1、一味唐辛子少々、ごま油小1、すりごま大1を
混ぜ たれを作ります。
3.1.の鶏肉に片栗粉+小麦粉(1:1)をまぶし、油で揚げます。
食べやすい大きさに切り 器に盛り 2.のたれをかけます。
**チンゲン菜のオイスターソース炒め Fried bok choy with oyster sauce
1.卵に塩ひとつまみ入れ スクランブルエッグにします。
2.フライパンに油を引き チンゲン菜を炒め、オイスターソースと酒を入れて
混ぜ、1.の卵を加えて 和えます。
**大根、こんにゃく、しいたけの煮物 Boiled white radish, konjak and shiitake
1.大根、こんにゃく、しいたけを出し汁、みりん、麺つゆで煮ます。
茹でた絹さやを添えます。
**ブロッコリーのナムル Broccoli namul
1.茹でたブロッコリーをラー油、塩、こしょう、ガーリックパウダー、すりごまで
和えます。
** Yurinchi (for 2 to 3 people)
1. Make cut in thick parts of chiken and make the thickness even.
Season with 2tsp grated ginger, salt and pepper.
2. Mix 1/2 chopped leek, 1 clove of grated garlic, 1tbsp grated ginger, 25cc soy sauce,
25cc vinegar, 20cc water, 1tbsp sugar, red pepper powder, 1tsp sesame oil and 1tbsp
grated sesame to make sauce.
3. Cover 1. with starch + flour (1:1) and then deep fry.
Cut into bite size pieces and place on individual dishes. Then pour the sauce.
** Fried bok choy with oyster sauce
1. Put a pinch of salt in a beaten egg and make scrambled egg.
2. Oil a frying pan and fry bok choy. Season with oyster sauce and rice wine.
Add 1. egg and toss them together.
** Boiled white radish, konjak and shiitake
1. Boil white radishes, konjak and shiitake in soup, sweet rice wine and seasoning soy sauce.
Serve with boiled snow peas.
** Broccoli namul
1. Mix boiled broccoli with chili oil, salt, pepper, garlic powder and grated sesame.
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