**アボカドとトマトのサラダ Avocado and tomato salad
1.アボカドとトマトは1.5cm角ぐらいに切り、塩少々、こしょう、米油、米酢、
すりおろしにんにくで和えます。
**大根と薄揚げの煮物 Boiled white radish and thin fried tofu
1.大根、薄揚げ、もどした干しシイタケを細切りにし、しいたけの戻し汁にだし汁を加え
ひたひたにして みりんを加えて煮てから 麺つゆを加えて煮ます。
**カレイの唐揚げときゅうりのピクルス Fried righteye flounder and cucumber pickles
1.とても大きなカレイの唐揚げをデパ地下で買い 4等分して 2等分ずつ食べました。
食べ応えありました。 見つけたらまた買おうと思います♪
2.きゅうりのピクルスは 酢カップ1/2、水カップ1/2、砂糖大3、塩小1、
ハーブミックス、月桂樹の葉1枚を煮たてた中に きゅうりを入れ、
1,2分煮ます。そのまま冷まします。
**豆腐のお味噌汁 Miso soup with tofu
** Avocado and tomato salad
1. Cut avocado and tomato into 1.5cm cubes.
Mix with salt, pepper, rice oil, rice vinegar and grated garlic.
** Boiled white radish and thin fried tofu
1. Cut white radish, thin fried tofu and dried shiitake mushrooms (soaked dried-shiitake in water
and then squeeze) into rectangular slices and put in a pot.
Put the dried mushroom soup stock and water to just enough soup to cover
And add sweet rice wine. Simmer.
Then add seasoning soy sauce and simmer.
** Fried righteye flounder and ducumber pickles
1. I bought the large fried righteye flounder at a departmentstore.
Cut it into 4 equal parts and then my husband and I had two pieces each it was filling.
I think I will buy it again.
2. Cucumber pickles; Boil 1/2 cup vinegar, 1/2cup water, 3tbsp sugar, 1tsp salt,
herbmix and a bay leaf in a pot. Add cucumber and boil a few mins. Let it cool down.
** Miso soup with tofu
2019年02月12日
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