2019年10月11日
【リアルな夕食】★豚肉たまご炒め
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リアルな夕食に「豚肉の玉子炒め」です。材料は、豚肉、ニラ、玉ネギです。玉ネギは繊維に沿って5ミリくらいに切ります。あまり薄いと食べた時に歯ごたえがないので厚めに切ります。薄切りにした場合はシャキシャキ感を残したいので「ニラ」と同じタイミングで炒めます。ニンニクは粗みじん切りにします。ニラは5センチ位に切ります。
フライパンに油をひき肉を完全に色が変わるまで焼きます。ニンニクと玉ネギを加え少し透明になったらニラを加えます。ニラに火が通ったら「玉子」を回し入れます。「#スクランブルエッグ,」を作るみたく混ぜます。玉子が固まったら塩/胡椒で味付けをします。仕上げにケチャップを入れて出来上がりです。
塩・胡椒だけでも美味しいですが、息子のリクエストでケチャップを加えます。ケチャップを加えてご飯にのせると「なんちゃって#オムライス,」になります。簡単にできるので是非作ってください。これがウチの「ニラ玉」というか「開花丼」というか「他人丼」です。
For a real dinner, stir-fried pork egg. The ingredients are pork, leek and onion. Cut the onion into 5mm along the fiber. If it is thin, it will not feel crunchy when eaten. Finely chop the garlic. Cut the leek into 5 centimeters. Oil the frying pan and bake the meat until the color changes completely. Add garlic and onion and add leek when it becomes a little clear. When the leek is cooked, turn in the egg. Season with salt / pepper. Add ketchup to finish.
Salt and pepper alone are delicious, but ketchup is added at the request of the son. If you add ketchup and put it on the rice, it will become “What a omelet rice”. Please make it because it is easy.
玉ネギ、ニンニク、ニラ
こんな感じに切ります
肉から炒めて野菜を入れます
火が通ったら玉子を入れる
ケチャップで味付け
豚肉を玉子でとじたものを開花丼や他人丼というふうに読んでいたのは知らなかったです。何でも玉子でとじると美味しいですけど、味は「かつ丼」の味というか「かえし」の味です。
いろんな蕎麦屋で食べても味が似ているのは、ベースになっているのが醤油だからです。その他に「みりん」「酒」「砂糖」など加える調味料にこだわれば微妙な味の違いが出るとおもいます。
私に違いが分かるとすれば「カツオ」か「こぶ」のどっちのダシを使っているかくらいだと思います。両方、使われていたら分からないです。
だから、「麺つゆ」は史上最強の調味料だと思います。
「そば」を食べるだけじゃなく料理に使えばプロの味に近づくことができます。
I didn't know I read pork cut with eggs like flowering rice cakes or other rice cakes. Anything is delicious when you finish it with an egg, but the taste is the taste of “Katsumo” or “kaeshi”. The taste is similar even when eaten at various soba shops because the soy sauce is the base. In addition, if you stick to the seasonings that you add, such as “Mirin”, “Sake”, and “Sugar”, you may find subtle differences in taste. If I understand the difference, I think it's about whether you use “bonito” or “kobu” dashi. I don't know if both are used. So I think “Noodle soup” is the strongest seasoning ever. If you use it for cooking as well as eating soba, you can get closer to the professional taste.
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posted by 《シングル男子のリアルな夕食》 at 18:00| (カテゴリなし)