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2019年10月04日

【リアルな夕食】ー チャーハン

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リアルな夕食に「緑色チャーハン」です。材料は、ほうれん草、サニーレタス、絹さや、スナップエンドウです。特にこの材料じゃなきゃダメだということではなくて、冷蔵庫で眠っている野菜の切れ端を使っていきましょうということです。たまたま緑色の野菜が多く余っていたから「緑色チャーハン」になりました。

スナップエンドウ、絹さやのヘタを取ります。子供の頃は夕飯の手伝いでテレビを見ながらヘタを取ってました。テレビを見すぎて料理に間に合わないって怒られた記憶があります。野菜を水洗いしたら食べやすい大きさにザクザク切っていきます。

油をひいたフライパンで冷ご飯を炒めていきますが焦らずゆっくりフライ返しで切る様にして細かくします。この時に出来るだけ細かくしておくと味が馴染んで美味しくなります。細かくなったら野菜を混ぜあわせて塩/胡椒で味付けをします。最後に醤油を回し入れて風味を付けてできあがりです。


“Green fried rice” for real dinner. The ingredients are spinach, sunny lettuce, silk pods and snap peas. It doesn't mean that you don't have to use this material in particular, but you should use pieces of vegetables that are sleeping in the refrigerator. It happened to be “green fried rice” because there was a lot of green vegetables. I will cut it into a size that makes it easy to eat vegetables. Stir fried cold rice in an oiled frying pan. Make it fine as if you cut it in the fly. Mix vegetables and season with salt / pepper. Finally, add soy sauce.
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ほうれん草、サニーレタス、絹さや、スナップエンドウ

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冷ご飯

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細かくなるまで炒める

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切った野菜を混ぜる

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できあがり

チャーハンに葉物野菜を入れるのは高校生の頃、中華レストランでアルバイトをしていた時に初めて食べました。その時は、「レタス」だけだったけど食感がたまらなかったです。

店のメニューには「レタスで包むチャーハン」だったけど、賄いが「レタス入りチャーハン」でした。「レタス」をチャーハンに入れるのも衝撃だったけど、「スープ」に入れたのは本当に衝撃でした。サラダで「生」でしか食べた事がなかったので本当にビックリしました。家で作ったら絶対に怒られる料理だったと思うけど、プロの閃きや創作料理の凄さを感じた瞬間だったと思います。

日々、生活をしていて常識だと思っている事も、いつかは昔の話になり「今、非常識なことが常識になる」と思います。時代とともに変化や進化してくから長い目でみれば楽しいと思います。


When I was in high school, I ate fried rice for the first time when I was part-time at a Chinese restaurant. At that time, it was just “lettuce” but the texture was unbearable. The restaurant menu was “Fried rice wrapped in lettuce”, but the bribe was “Fried rice with lettuce”. It was a shock to put “lettuce” in a fried rice, but it was really a shock to put it in “soup”. I was really surprised because I had only eaten raw salad. I think it was a dish that I would definitely get angry at when I made it at home, but I think it was the moment when I felt the inspiration of professionals and the greatness of creative cooking. I think that living things every day and thinking that it is common sense will someday become an old story, and now, insane will become common sense. I think it will be fun in the long run because it changes and evolves with the times.





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