2023年03月13日
いちごとキーウィのショートケーキ Strawberry and kiwi sponge cake
いちごとキーウィのショートケーキを作りました。失敗しました!
スポンジ生地が斜めになって焼けてしまい、(オーブンに入れるとき
斜めにしてしまった)、生クリームはゆるすぎました。
いつもの材料ですが、参考まで。
1.小麦粉40g、コーンスターチ40g、玉子4個、砂糖70g、
玉子は白身と黄身を別立てです。
2.クリームは生クリーム200ml、粉砂糖大4,ラム酒
3.いちごとキーウィは5mm厚さにスライス
4.オーブン160℃で20分
I baked strawberry and kiwi sponge cake. I've failed!
The sponge was baked un-equality thickness ( I tipped the sheet when put it in the oven)
and the whipped cream was too soft.
Ingredients are as usual. (just for your reference)
1.40g cake flour, 40g corn starch, 4 eggs and 70g sugar
Beat egg white and yolk separately.
2.For whipped cream, 200m heavy cream, 4tbsp powder sugar and rum
3. Slice strawberry and kiwi into 5mm thickness
4. Bake at 160℃ for 20 mins.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/11900575
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック