**ジャガイモのミートグラタン Potato meat gratin
(2,3人分)
1.ジャガイモ3個は皮をむき 適当な大きさに切り 軽くラップをかぶせてレンチンします。
熱いうちに バター20gを加えて マッシャーでつぶします。
さらに牛乳50ccを加えて混ぜます。
2.フライパンに油を引き、みじん切りのニンニク1かけを炒め、タマネギ1個のみじん切り
を加えて炒めます。
タマネギに火が通ったら ミンチ180gを加えて炒め
塩、こしょう、ケチャップ大3,スープの素、水50ccを加えて
煮ます。
3.耐熱容器にバターを塗り、1.の1/2を敷き その上に2.の1/2を敷きます。
それを繰り返して 一番上にチーズをのせ オーブンで焼きます。
**ブロッコリーとしいたけのサラダ Broccoli and shiitake mushroom salad
1.しいたけは食べやすい大きさに切り 油を引いたフライパンで ニンニクスライスと
ともに炒めます。
それにゆでたブロッコリーを加えて 塩、こしょう、ポン酢で味付けします。
**タマネギとショウガのスープ Onion and ginger soup
1.スライスした紫タマネギと千切りのしょうがをスープで煮て
塩、こしょうで味付けし ぱせりを散らします。
**ベビーリーフサラダ Baby leaves salad
1.甘酢、米油、塩、こしょう、すりおろしニンニクを混ぜてドレッシングを作り
ベビーリーフにかけます。
** Potato meat gratin (for 2 to 3 people)
1. Peel 3 potatoes and then cut into bite size pieces. Cover plastic film and microwave to cook.
While it is hot, add 20g butter and mash them.
then add 50cc milk and mix them.
2. Oil a frying pan and stir fry chopped garlic until there's an aroma then add 1 chopped
onion. Stir fry them until cooked.
Add 180g minced meat and stir fry.
Season with salt, pepper, 3tbsp ketchup, soup powder and 50cc water. Simmer.
3. Spread butter in the heat-proof container and place 1/2 of 1. and then 1/2 of 2.
Repeat it again. and put cheese on top. Bake in an oven until browned.
** Broccoli and shiitake mushroom salad
1. Oil a frying pan and stir fry bite sized shiitake mushrooms and sliced garlic.
Then add boiled broccoli and stir fry them.
Season with salt, pepper and ponzu.
** Onion and ginger soup
1 Cook sliced purple onion and thin stripped ginger in soup.
Season with salt and pepper.
Sprinkle parsley on top.
** Baby leaves salad
1. Mix sweet vinegar, rice bran oil, salt, pepper and grated garlic to make dressing.
and pour over baby leaves.