2019年06月29日
長芋とネギの磯辺焼き Baked Chinese yam and green leek
**長芋とネギの磯辺焼き Baked Chinese yam and green leek
1.長芋はすりおろし 小口切りの青ネギと片栗粉を入れ 良く練り合わせます。
2.フライパンにごま油を熱し 1.をスプーンですくって入れ 上に海苔を置き
両面焼きます。
3.めんつゆをかけます。
**茄子の田舎煮 Boiled egg plant
1.なすびは半分に切り 皮に切り目を入れてから 斜め切りします。
2.フライパンにごま油を熱し 1.を炒めてから 出し汁、みりん、麺つゆ、赤唐辛子
で煮ます。
**豚汁 Pork miso soup
1.鍋にごま油を引き、豚肉スライスを炒め つぎに千切りの ごぼう、だいこん、
人参、白ねぎ を加えて 炒め だし汁を入れて 煮ます。
2.味噌で味を整え、器に盛り 小口切りの青ネギを散らします
**鮭の3色丼 Salmon, egg and snow pea don.
1.焼いた甘塩鮭はほぐしてから 麺つゆ少々を 混ぜておきます。
卵は 塩ひとつまみ入れ スクランブルエッグにします。
絹さやは 茹でてから 斜め半分に切ります。
2.お椀に ごはんをよそい 1.を並べます。
.
**小松菜のお浸し Japanese mustard spinach salad
1.小松菜は茹で めんつゆで和えます。
** Baked Chinese yam and green leeks
1. Grate Chinese yam and then add chopped green leeks and starch. Mix them well.
2. Sesame oil in a frying pan. Scoop 1. with a table spoon and put in the frying pan.
Put laver on top. Bake both sides.
3. Pour seasoning soy sauce.
** Boiled egg plant
1. Cut egg plant in half. Make some cuts in the skin and then cut into half.
2. Sesame oil in a frying pan and stir fry 1.
Add soup, sweet rice wine, seasoning soy sauce and chopped red pepper.
Simmer.
** Pork miso soup
1. Sesame oil in a pot and stir fry sliced pork and thin stripped burdock, white radish,
carrot and leek.Add soup.
Simmer until cooked.
2. Season with miso. Put in individual bowls and sprinkle chopped green leeks.
** Salmon, egg and snow pea don
1. Bake lightly salted salmon and remove bones and skins. Flake it and add a little
seasoning soy sace and mix them.
Put a little salt in eggs and make scrambled egg.
Boil snow peas and then cut in half diagonally.
2. Put rice in individual bowl and place 1.
** Japanese mustard spinach salad
1. Boil Japanese mustard spinach and then mix with seasoning soy sauce.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/8926731
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック