2019年06月28日
おつまみえのき Crispy enoki mushrooms
**おつまみえのき Crispy enoki mushrooms
PC検索して 作りました。 片栗粉をまぶすのをわすれたので、ややしんなり。。。
1.えのき1袋は 小分けして 酒大2、醤油大2、みりん大1、すりおろしにんにく小1/2を
混ぜ 10分ほどつけます。
2.1.に片栗粉をまぶし ごま油を熱したフライパンで焼きます。
3.レモン汁をかけます。
**ほっけの塩焼き Grilled atka mackerel
1.塩をしたホッケを焼き 大根おろしを添え ポン酢をかけます。
**ゴーヤチャンプルー Stir fried bitter melon and tofu
1.ごま油で 苦瓜と豆腐を炒め みりんとめんつゆで味付けし
溶き卵を回し入れ 火を止めてから かつおぶしをまぶします。
**かぼちゃのサラダ Japanese pumpkin salad
1.かぼちゃはレンジで加熱し 柔らかくなったら 熱いうちに甘酢をふりかけます。
きゅうりは 塩もみしてから しぼり カボチャと合わせ マヨネーズで和えます。
** Crispy enoki mushrooms
Searched on the internet. I forgot to cover with starch. It was not that crispy......
1. Flake 1 bag of enoki mushrooms and then soak in 2tbsp rice wine, 2tbsp soy sauce,
1tbsp sweet rice wine and 1/2tsp grated garlic for 10 mins.
2. Cover 1. with starch.
Sesame oil in a frying pan and bake mushrooms.
3. Pour lemon juice.
** Grilled atka muckerel
1. Grill salted atka mackerel.
Serve with grated white radish and pour ponzu.
** Stir fried bitter melon and tofu
1. Sesame oil in a frying pan and stir fry bitter melon and tofu.
Season with sweet rice wine and seasoning soy sauce.
Turn the heat off and mix with dried bonito shavings.
** Japanese pumpkin salad
1. Microwave Japanese pumpkin until cooked. While it is hot, season with sweet vinegar.
Salt thin sliced cucumbers and when it is tender, wring it dry.
Mix the pumpkin and cucumber with mayonnaise.
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