2019年06月21日
イワシの蒲焼き Teriyaki sardine
**イワシの蒲焼き Teriyaki sardine
(2人分)
1.イワシ4匹は頭を取り 手開きし 骨を取り 塩水で洗い 水分をふき取ります。
小麦粉をまぶし 油を引いたフライパンで 両面焼きます。
2.火を止め 酒大4、みりん大2、砂糖大1.5、しょうゆ大4を入れてから 1分程加熱し
全体を絡めます。
3.千切りの大葉をのせます。
**きゅうりと塩昆布のクルミ和え Cucumber, salt kelp and walnuts salad
1.叩きキュウリに塩をして しんなりしたら 塩昆布、鶏がらスープの素少々、
ごま油、クルミと和えます。
**ほうれん草のナムル和え Spinach salad
1.茹でたほうれん草を 豆腐、中華だしの素、ガーリックパウダー、ごま油、ラー油
で和えます。
**切り干し大根と人参と薄揚げの煮物 Boiled dried strips white radish, carrot and thin deep fried tofu
1.戻した切り干し大根、千切りの人参、細切りの薄揚げをひたひたのだし汁と
酒、砂糖、みりん、しょうゆで煮汁が無くなるまで煮ます。
**イワシの骨煎餅 Deep fried sardine bones
1.骨は塩水で洗い 水気をふき取り 小麦粉をまぶして カリカリになるまで
弱火で揚げます。
** Teriyaki sardine (for 2 people)
1. Clean 4 sardines. Wash with salted water. Wipe off the moisture.
Cover with flour. Oil a frying pan and bake fish on both sides.
2. Turn the heat off and add 4tbsp rice wine, 1.5tbsp sugar, 2tbsp sweet rice wine
and 4tbsp soy sauce. Turn the heat on and mix them together for 1 min.
3. Put on individual dishes and put thin strips green perilla on top.
** Cucumber, salt kelp and walnut salad
1. Salt mashed cucumber until tender then squeeze.
Mix the cucumber with thin stripped salt kelp, soup powder, sesame oil and walnuts.
** Spinach salad
1. Mix boiled spinach with tofu, Chinese soup powder, garlic powder, sesame oil and Chinese
chili oil.
** Boiled dried strips white radish, carrot and thin deep fried tofu
1. Soak dried white radish in water until tender then squeeze.
2. Put 1., thin strips carrot, thin strips thin deep fried tofu in a pot and pour in just enough
water to cover.
Add soup powder, rice wine, sugar, sweet rice wine and soy sauce.
Simmer until it becombes condensed.
** Deep fried sardine bones
1. Wash bones with salted water. Wipe off the moisture. Cove with flour and deep fry
until crispy on low heat.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/8904313
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック