2019年06月05日
鶏とえのきの団子 Chicken and enoki mushroom balls
**鶏とえのきの団子 Chicken and enoki mushroom balls
TVで見ました。 カロリー低いです♪
(4人分)
1.鶏ミンチ150gとえのき1袋(200g)のみじん切りに塩、こしょう、溶き卵1/2個を
入れて こねます。
2.水300cc、だしの素少々、塩、醤油小1を煮たて 1.を12等分した団子を
入れ、蓋をして煮ます。取り出します。
3.2.の汁にゆずこしょうを入れ 一口大に切ったキャベツ400gと
肉団子をのせ 蓋をして 煮ます。
**トマトのサラダ Tomato salad
(2人分)
1.醤油大1、酢大1、みりん小1、砂糖小1、ごま油小1、ガーリックパウダー、
塩、こしょうを混ぜた中に、シーチキン1缶と食べやすい大きさに切ったトマト2個を
入れて和えます。
2.大葉の千切りをのせます。
**ピリ辛きゅうり Spicy cucumber
(2人分)
1.きゅうり1本は 叩いて 食べやすい大きさに 裂きます。
2.ごま油小2、豆板醤小1、醤油小1/2、塩、スープの素小1/2ときゅうりを和えます。
** Chicken and enoki mushroom balls (for 4 people)
1. Mix 150g minced chicken, chopped 200g enoki mushrooms, salt, pepper and
1/2 beaten egg well.
2. Boil 300cc water, soup powder, salt and 1tsp soy sauce and put 12 equal divided meat
balls. Put a lid on and simmer. Remove balls from the pan.
3. Add yuzu pepper (condiment paste made from yuzu zest and chili peppers) and then
put 400g chopped cabbages and meat balls.
Put a lid on and simmer.
** Tomato salad (for 2 people)
1. Mix 1tbsp soy sauce, 1tbsp vinegar, 1tsp sweet rice wine, 1tsp sugar, 1tsp sesame oil,
garlic powder, salt and pepper.
Add 1 can of canned tuna and 2 chopped tomatoes.
Toss them together.
** Spicy cucumber (for 2 people)
1. Smash 1 cucumber with a rod then tear into bite size pieces.
2. Mix 2tsp sesame oil, 1tsp broad bean chili paste, 1/2tsp soy sauce, salt and
1/2tsp soup paste.
Then mix with cucumber.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/8861220
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック