2019年06月04日
アジの甘酢漬け Marinated horse mackerel in sweet vinegar
**アジの甘酢漬け Marinated horse mackerel in sweet vinegar
1.アジは 頭と内臓を取り除き 軽く塩をして 魚焼き器で焼きます。
2.1.が熱いうちに 甘酢に漬けます。(ここでは 一晩漬けています)
スライスした新玉ねぎも一緒に漬けます。
**チンゲン菜とカニカマの卵あんかけ Bok choy and imitation crab stick with thick starchy sauce
(2,3人分)
1.スープ300cc、酒大1、しょうゆ小1、塩、胡椒に 食べやすい大きさに切った
チンゲン菜1株のしろい部分を入れ煮ます。
2.次に緑色の部分とカニカマを加え 水溶き片栗粉で とろみを付け
溶き卵1個を回し入れます。
**さつま揚げとこんにゃくのきんぴら Kimpira-style satsuma-age and konjak
1.こんにゃくは 棒状に切り 熱湯で ゆでてから 水切りします。
さつまあげは こんにゃくと同じ大きさに切ります。
2.ごま油で 鷹の爪とこんにゃくを炒めてから さつま揚げを加え
酒、砂糖、醤油を絡め すりごまを散らします。
**ひじきと切り干し大根のサラダ Hijiki and kiriboshi-daikon salad
1.ひじきと切り干し大根を戻し 良く絞り 甘酢と和え 一晩漬けます。
** Marinated horse mackerel in sweet vinegar
1. Remove heads and guts from horse mackerels. Sprinkle a little salt and grill.
2. While 1. is hot, Soak in sweet vinegar (Let it sit overnight)
Soak sliced new onions too.
** Bok choy and imitation crab stick with thick starchy sauce (for 2 to 3 people)
1. Put white parts of bok choy, 300cc soup, 1tbsp rice wine, 1tsp soy sauce, salt and pepper
in a pot and boil.
2. Then add green parts of bok choy and imitation crab stocks.
Thicken the broth with starch (starch and water) and pour a beaten egg evenly on surface.
** Kimpira-style satsuma-age and konjak
1. Cut konjak into rectangles and boil in hot water. Drain.
Cut satsuma-age into rectangles too.
2. Sesame oil in a frying pan and stir fry konjak.
Add satsuma-age, rice wine, sugar and soy sauce.
Toss them together.
Sprinkle grated sesame
** Hijiki and kiriboshi-daikon(thinkly sliced and dried strips of white radish)
1. Soak hijiki(seaweed) in water until tender then drain and kiriboshi-daikon too.
Mix hijiki and kiriboshi-daikon with sweet vinegar. Let it rest overnight.
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