2024年10月31日
ハロウィーン Halloween
米で作った団子をかぼちゃ餡で包み、かぼちゃの皮で顔を作ります。
1.米1合を洗い 普通にごはんを炊くよりも 少し多めの水を入れ 3時間以上 漬けておきます。
パン焼き器に 砂糖60gも加えて 「もち」でセットします。
取り出して 適当な大きさに丸めて かぼちゃ餡30gで包み、
かぼちゃの皮で顔を作ります。
残りの団子は 色づけして 串にさして 3色団子にします。
1.かぼちゃ餡;
種を取り除いたかぼちゃ300〜400gを ざく切りして 皮ごとレンチンします。
皮を取り除き(皮でジャック・オー・ランタンの顔をつくります)
砂糖(かぼちゃの10%)と塩少々を加えて つぶして、裏ごしします。
2.ラップを広げ その上に 1.の餡の30gぐらいを手で押し広げ その上に団子をのせ
茶巾にします。
3.かぼちゃの皮で顔を作ります。
jack-o-lantern with Japanese pumpkin Chakin-Shibori and Skewered three-color dumpling
1. for Japanese pumpkin paste (for jack-o-lantern Chakin-Shibori)
Remove seeds from Japanese pumpkin and microwave to cook.
Peel skin (skin is used for face later)
Mix 10% sugar of the flesh and a pinch of salt.
Mash it until there are no lumps.
2. for dumplings
Cook rice and then add sugar and mash. Make it several balls.
3. Put 30g pumpkin paste on a plastic film and put one rice ball on it.
Wrap it and make a ball.
4. Cut the skins and make a face with them.
4. Make some skewered balls with the left over rice balls
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