2019年11月01日
豚肉ともやしの蒸し煮 Steamed pork and bean sprouts
**豚肉ともやしの蒸し煮 Steamed pork and bean sprouts
(2人分)
1.耐熱容器2個に もやし1袋を入れ その上に豚スライス150gを広げ 酒大2を振ります。
軽くラップをして レンジで 1人分3分ぐらい蒸します。
2.ゆずの絞り汁にめんつゆを混ぜ 一味唐辛子をふり 小口切りの青ネギをちらした
つけ汁を添えます。
**ツルムラサキのおひたし Indian spinach salad
1.熱湯でゆでたツルムラサキを めんつゆで和え 鰹節を加えて 和えます。
**昆布の佃煮 Simmered kelp
1.昆布のだしがら200gは2cm角ぐらいに切り 醤油1/2カップ、みりん大2弱、
さけ大2弱、さとう大1 と 鍋に入れて 弱火で 汁がなくなるまで煮ます。
** Steamed pork and bean sprouts (for 2 people)
1. Put 1 bag of bean sprouts in individual heat-proof containers and spread 150g sliced pork.
Sprinkle 2tbsp rice wine. Cover with plastic film and microwave for 3mins per 1 container.
2. Mix juice of yuzu and seasoning soy sauce. Sprinkle cayenne pepper powder and chopped
green leeks to make ponzu.
Serve with the ponzu.
** Indian spinach salad
1. Mix boiled Indian spinach with seasoning soy sauce and dried bonito shavings.
** Simmered kelp
1. Cut kelp leavings from making stock into 2cm sq. and put in a pot with
1/2 cup soy sauce, 2tbsp or less mirin, 2tbsp or less rice wine and 1tbsp sugar.
Simmer until it becomes condensed.
この記事へのコメント
コメントを書く
この記事へのトラックバックURL
https://fanblogs.jp/tb/9365179
※ブログオーナーが承認したトラックバックのみ表示されます。
この記事へのトラックバック