2024年11月03日
米粉でパウンドケーキ(低FODMAP) Pound cake with rice flour(LOW FODMAP)
パウンドケーキ型 1台
1.型にクッキングシートを敷きます。
オーブンは180℃で余熱。
2.卵2個は 黄身と白身に分け、
白身は角が立つまで泡立てます。
3.黄身にメープルシロップ60gと米油50gを加えて
なめらかになるまで 混ぜます。
4.3.に 米粉100gとBP4gを混ぜます。
5.4.に白身を泡を消さないように 混ぜ合わせます。
6.型に流し入れ 180℃で20分 焼きます。
7.冷めたら 型からはずして ラップで包んでおくと すこしですがしっとりなケーキになります。
(米粉なので しっとり感は あまりでません)
Pound Cake with rice flour
1. Line a tin with baking parchment.
Preheat the oven to 180℃.
2. Separate 2 eggs to egg whites and egg yolks.
Whip egg whites until stiff peaks form.
3. Add 60g maple syrup and 50g rice oil to egg yolk and whisk until smooth.
4. Mix 100g rice flour and 4g BP and add to 3. Mix them together.
5. Add egg white to 4. Stir carefully so as not to break the meringue foam.
6. Pour into the tin and bake at 180℃ for 20 mins.
7. Let it cool down and then wrap with plastic film. It will be a moist cake.
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