2023年06月03日
ピザマルゲリータ Pizza Margherita
ピザ生地〜マルゲリータとバジルソースの作り方
ピザ
1.パン焼き器に 水180cc、オリーブ油20g、強力粉280g、砂糖8g、
塩4g、スキムミルク8g、ドライイースト3gをセットし、
「ピザ生地」でスタート。
2.打ち粉(強力粉)を振った台に取り出し 生地をひとまとめしてから 2〜4等分に分割します。
(薄い生地が好きな人は 4等分が良いです。ここでは4等分にしています)
3.表面がなめらかになるように丸め、濡れ布巾をかぶせて 15分休ませます。
4.アルミフォイルにオリーブ油を薄く塗り、その上に生地をのせ 手で直径25cmぐらいに
伸ばします。(伸びにくいときは 途中5分ほど休ませてから 伸ばすと良いです)
5.ケチャップとバジルペースを塗り、ピザ用チーズ(あるいはモッツァレラチーズ入り
スライスチーズ3枚をちぎりながらのせ)をのせ、
パルメザンチーズをふりかけ、オリーブ油をまわしかけ、バジルの葉(無ければ乾燥バジル(瓶入り))
を振りかけます。
6.オーブントースター200℃ぐらいで 5分ぐらい焼きます。
ジェノベーゼソース(バジルソース)
バジルの葉40〜50g(あるいはバジルパウダー大3〜4)、松の実(あるいは クルミ、
マカデミアナッツ、カシューナッツ など)40g、パルメザンチーズ大3,アンチョビーペースト大2,
にんにく2かけ、オリーブオイル120ccをミキサーにかけ ペースト状にして
小分けにして ラップに包んで冷凍保存します。
How to make pizza dough to Pizza Margherita and to make Genovese sauce using dried basil
Pizza dough
1. Set 180cc water, 20g olive oil, 280g bread flour, 8g sugar, 4g salt, 8g skimmed milk,
3g dry yeast in a bread baking machine "pizza",
2. Put it on a bread floured table and make it a ball.
Cut it into 2 to 4 equal balls. (if you like thin dough, make it four equal pieces).
3. Make smooth balls and cover them with wet cloth. Let them sit for 15 mins.
4. Place olive oil on an aluminum foil and put a ball. Extend a ball into 25cm in diameter
by hands. (if it is hard to extend along way, let it sit for 5 mins. it will be easier to extend).
5. Spread ketchup and pesto sauce. Sprinkle shred cheese and Parmigiano.
Pour olive oil like drawing circles and put basil leaves (or sprinkle dried basil powder).
6. Bake at 200℃ oven for 15~18 mins.
Genovese sauce(pesto sauce)
Puree basil 40g~50g(or 3 to 4 tbsp dried basil powder), 40g pine nuts (or cashew nuts,
walnuts, macadamia nuts and so on), 3tbsp Parmesan cheese,
2tbsp anchovy paste, 2 cloves of garlic and 120cc olive oil with a blender.
Make it small portions and keep them in the freezer.
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