2023年05月23日
きなこ団子 Dumplings with Kinako
きなこ団子
1.白米1合を 普通のご飯を炊くときと同じ水分(あるいは少し多め) で 炊きます。
2.パン焼き器に 砂糖25gと1.を入れ 「こねる」に20分かけます。
3.水で湿らした布巾の上にとり(手はぬらして)好みの大きさ(この場合小さく)に丸め
串にさして きなこ(+さとう+塩ひとつまみ)を振りかけます。
みたらし団子(写真後ろ)
上の団子を少し大きめに丸め、みたらし餡をかけます。
みたらし餡; 醤油大2,みりん大2、砂糖大4,かたくり粉大2,水150を良くませ
レンジに30秒かけ 取り出し混ぜ、を4度ほど繰り返します。
Dumpling with Kinako(roasted soybean flour)
1. Cook 1-gou rice in a rice cooker.
2. Knead 1. and 25g sugar in a bread making machine for 20 mins.
3. Put 2. on a wet cloth. Cut it into some small balls with wet hands.
Skewer the balls and sprinkle Kinako (+sugar and a little salt)
Mitarashi-Dango (rice dumplings in a sweet soy glaze)
Mitarashi-sauce(sweet soy glaze)
Mix 2tbsp soy sauce, 2tbsp mirin, 4tbsp sugar, 2tbsp potato starch and 150cc water
and microwave for 30 secs and then mix well. Repeat these 4 times.
Pour the sweet soy-glaze over the little bigger dumplings than above.
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