2023年05月17日
久しぶりの洋菓子♪ Western-style confectionary for the first time in a while♪
久しぶりにチョコレートケーキ(ガトーショコラ)を焼きました♪
I baked a Gâteau au chocolat.(15cm round mold) for the first time in a while♪
15cm丸形 1台
1.ビターチョコレート150gを小さく割って耐熱ボウルに入れ、
サラダ油60mlも加えて レンジで 20秒。
取り出して 混ぜ 再びレンジにかけ 10秒、取り出して混ぜ、
を、チョコレートが溶けるまで 繰り返します。
2.1.に卵黄3個を 入れて なめらかになるまで 泡立器で混ぜます。
3.2.に振るった薄力粉45gを加え ヘラで ざっくり混ぜます。
4.別のボウルで卵白3個を 途中砂糖60gを3度ぐらい分けて 角が立つまで
泡立器で混ぜ メレンゲを作ります。
5.3.にメレンゲを3度ぐらい分けながら 合わせます。
6.好みでラム酒大1を加えます。
7.15cm丸型にクッキングシートを敷き 流しいれます。
8.オーブン170℃で30〜35分焼きます。
9.型から出し、ケーキが冷めてから クッキングシートをはがします。
10.粉砂糖を振りかけたり ホイップクリームを添えたりします。
Gâteau au chocolat. (15cm round mold)
1. Break off 150g bitter chocolate in a heat-proof bowl with 60ml salad oil.
Microwave for 20 sec and then mix it.
Microwave for 10 sec and then mix it again
Do it the same until the chocolate melts.
2. Add 3 egg yolks into 1. and mix them until smooth.
3. Add sifted 45g cake flour to 2. Use a rubber spatula in a cutting motion.
4. Whip 3 egg white to stiff-peak adding 60g sugar little by little (three times)
5. Add 4. to 3 little by little (three times)
6. Add 1tbsp rum if you like.
7. Place baking paper on a15cm round mold.
Pour the dough into it.
8. Bake at 170℃ for 30 to 35 mins.
9. Remove from the mold and let it cool.
Remove the baking paper.
10. Sprinkle powdered sugar and/or whipped cream.
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