2022年07月15日
自家製米粉でみたらし団子 Rice dumplings in a sweet soy glaze
自家製米粉で みたらし団子を作ってみました。
米粉がやや荒いので つぶつぶを感じる団子でしたが、
たれのおかげで まぁまぁの お味でした。
I made rice dumplings in a sweet soy glaze with homemade rice flour.
It was a coarse powder so it had a rough texture.
With the sweet soy glaze, it tasted alright.
1.米粉100gを100ccのぬるま湯で捏ねます。
小さい団子にして たっぷりのお湯で 茹でます。
2.醤油大2,砂糖大4,みりん大1,水100、かたくり粉大1をよく混ぜ
レンジ600wで40秒、取り出し 混ぜ、再び600wで40秒、取り出し混ぜ、
もう一度 600wで40秒 よく混ぜます。
3.たれをつけてめしあがれ。
1. Mix 100g rice powder with 100cc warm water and knead.
Make it into some small balls and then boil in hot water.
2. Mix 2tbsp soy sauce, 4tbsp sugar, 1tbsp mirin, 100cc water and 1tbsp starch together.
Microwave 600w for 40 secs and then mix well. Microwave 600w for 40 secs again and then
mix it well. Do it again and mix it well.
3. Pour 2. over 1 and here we go.
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