2019年10月13日
素朴な献立 Plain dishes
素朴ですが おいしい♪
**鮭フレークの三色丼 Salmon flakes rice bowl
1.鮭フレークをご飯一面に敷き、炒り卵、大葉をその上に盛ります。
**シシトウの甘辛炒め Fried sweet peppers with sweet and salty sauce
1.シシトウは破裂するのを防ぐため切り目を入れてから ごま油で焦げ目がつくぐらい炒め焼きし、
みりんを加えて炒め めんつゆを加えて 煮からめます。
**厚揚と白菜の煮物 Simmered atsuage(thick fried tofu) and Chinese cabbage
1.厚揚と白菜をだし汁で煮て 沸騰したら みりんを加えて 煮てから
めんつゆを加えて 煮ます。
**キュウリの甘酢漬け Vinegared cucumber
1.キュウリは薄切りして塩もみし よく絞って 甘酢に漬けます。
**味噌汁 Miso soup
えのきと玉ねぎの味噌汁です。
Plain dishes but good♪
** Salmon flakes rice bowl
1. Spread(put) salmon flakes on rice and then put scrambled egg and green perilla on salmen flakes.
** Fried sweet peppers with sweet and salty sauce
1. Make a cut in sweet peppers to prevet the burst of them.
Sesame oil in a frying pan and fry(bake) sweet peppers until lightly browned
Then add mirin and stir fry them.
Add seasoning soy sauce and mix them together.
** Simmered atsuage(thick fried tofu) and Chinese cabbage
1 Cook thick fried tofu and Chinese cabbage in soup and bring it to boil.
Add mirin and simmer. Then add seasoning soy sauce and simmer.
** Vinegared cucumber
1. Salt thin sliced cucumber and squeeze. Soak in sweetened vinegar.
** Miso soup
Enoki mushrooms and onions miso soup