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2019年10月02日

ぶりのコンフィ  Yellowtail confit


**ぶりのコンフィ  Yellowtail confit
CIMG0003.JPG

→→ぶりのコンフィを参照しました。

(2人分)
1.ぶりの切り身2切れに塩を振り 冷蔵庫で1時間寝かせます。
  水気を拭き取り オリーブ油1/4カップ、パセリパウダー、タイム、ニンニク1/2かけ、
  こしょう、月桂樹の葉1枚を入れた袋に入れ 口を閉じます。

2.熱湯を沸かし 火を止めて 1.を入れ ふたをして 10分置きます。
  (これで冷蔵庫で1週間、冷凍庫で1ヶ月保存できるそうです)

3.大根は1.5cm厚さに切り レンジで 加熱します。

4.フライパンに2.を油ごと入れて 大根も入れて 魚と大根に焼き色をつけます。

5.器に 魚と大根を盛り 4.のガーリックや油をいれ ディルとレモンを添えます。





**ズッキーニのジェノベーゼソース炒め  Fried zucchini with Genovese sauce
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1.油を引いたフライパンで ズッキーニをいため ジェノベーゼソースを加えて
  全体を和えます。





**おからサラダ    Tofu refuse salad
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1.玉ねぎスライス、きゅうりスライス、人参スライスに塩を振り しんなりしたら
  水で洗って絞ります。

2.1.と生おから(熱湯をかけしぼります)、ツナ缶1缶、マヨネーズ50g、
  ヨーグルト50g、レモン汁少々を和えます。





**カボチャのスープ   Japanese pumpkin soup
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1.フライパンに油を引き スライスした玉ねぎを炒め、しんなりしたら 小麦粉を振り入れ
  さらに炒めます。

2.1.にスープをいれ混ぜ スムースになったらカボチャを入れて煮ます。
  冷ましてから ミキサーにかけます。

3.2.を鍋に戻して スキムミルク、スープの素、月桂樹の葉、水を入れて好みの濃さに
  して 煮ます。
  塩、胡椒、さとう少々で味を調えます。

4.クルトン(小さく切ったパンを油で揚げます)をいれます。




.
**漬け物   Pickles
CIMG0005.JPG

1.保存袋に 酢25cc、塩大3,さとう大8,酒小1を入れ 大根、きゅうり、人参 などを
  入れ 2,3日 漬けます。




CIMG0006.JPG





** Yellowtail confit (for 2 people)

1. Sprinkle salt on 2 yellowtail fillets and let it sit in the fridge for 1 hour.
Wipe off the moisture and soak in 1/2cups olive oil, parsley powder, thyme, 1/2 clove of garlic,
pepper and bayleaf in a bag. Seal the bag.

2. Soak 1. in the hot water. Put a lid on. Let it sit for 10 mins.
(This can be stored in the fridge for 1 week and freezer for 1 month)

3. Cut white radish into 1.5cm thick round slices. Microwave to cook.

4. Put 2. in a frying pan with 3. and bake fish and white radishes on both sides.

5. Put 4. on individual dishes with garlics and oil. Put some dill and sliced lemon.


** Fried zucchini with Genovese sauce

1. Oil a frying pan and fry zucchini..
Add Genovese suce and mix them together.


** Tofuu refuse salad

1. Sprinkle salt on sliced onions, sliced cucumbers,and sliced carrots until they becomes tender.
Wash with water and squeeze.

2. Mix 1., tofu refuse, 1 caned tuna, 50g mayonnaise, 50g yogurt, a little lemon juice.


** Japanese pumpkin soup

1. Oil a frying pan and fry sliced onions. Add flour and fry them.

2. Add soup and stir it until it becomes smooth.
Add Japanese pumpkin and cook.
Let it cool down and then toss in the blender.

3. Put 2. in a pot and add skimmed milk, soup powder, water(make your favorite consistency),
a bay leaf.
Simmer.
Season with salt, pepper and a little sugar.

4. Put crouton (deep fry diced bread) in individual soup.


** Pickles

1. Put 25cc vinegar, 3tbsp salt, 8tbsp sugar and 1tsp rice wine in a food storage bag.
Soak white radishes, cucumbers and carrots in the bag for 2 to 3 days.








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sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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