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2019年04月21日

アンコウ鍋   Anglerfish hot pot

PC検索して 作りました♪

**アンコウ鍋   Anglerfish hot pot
CIMG0003.JPG

(2人分)
1.アンコウ300gは熱湯をかけてから 水で洗い 水気をふき取ります。

2.土鍋に アンコウ、アンコウの肝50g、白菜、白ねぎ、しいたけ、豆腐、
  を入れます。

3.水600cc、酒100cc、白だし60ccを混ぜ 2.に入れ
  煮ます。

4.柚子胡椒を添えます。





**「うまかつ」と豆苗   "Umakatsu" and pea sprouts
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「うまかつ」 は 市販品です。 
魚の練り物に 夫の好きな いか が入っていたので買ってみました。 
美味しかったです。






**ほうれん草のごま和え  Spinach dressed with sesame
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1.茹でたほうれん草を すりごまとめんつゆで和えます。





**〆に雑炊    To finish it with rice
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1.鍋の出汁に ご飯を入れ 柔らかくなったら 溶き卵でとじ ねぎを散らします。





CIMG0004.JPG





** Anglerfish hot pot (for 2 people)

1. Pour hot water over 300g anglerfish. Wash with running water. Wipe off the moisture.

2. Put the fish, 60g anglerfish liver, Chinese cabbages, leeks, shiitake mushrooms and
tofu in individual earthen pots.

3. Mix 600cc water, 100cc rice wine and 60cc shirodashi (white soy sauce with soup stock).
Pour into 2.
Boil.

4. Serve with condiment paste (made from yuzu zest and chili peppers)


** "Umakatsu" and pea sprouts

Store-bought.

It is a fish paste with squid. I bought it because It is mixed with my husband's favorite squid.


** Spinach dressed with sesame

1. Dress boiled spinach with grated sesame and seasoning soy sauce.


** To finish it with rice

1. Add rice in the left over soup and bring it to boil. And add beaten egg
making zosui (a porridge).
Sprinkle chopped green leeks.









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sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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