2019年04月20日
葭始生 Ashi-Hajimete-Shouzu
葭始生 (あしはじめてしょうず)
4月20日 から 4月24日 ごろ。
晩春
葦が芽を吹き始める。
Ashi-Hajimete-Shouzu
Around April 20 to April 24
Late Spring
First reeds sprout
穀雨 Koku-U
噛まなくても良い No need to chew well
毎日 柔らかいものが 続いています。
噛み応えがある食べ物が好きな私には 物足りないけど。
**リゾット Risotto
1.ケチャップライスのリメイクです。
ケチャップライスに入っているウインナーをみじん切りして、 スープとケチャップ少々を加え
お米が柔らかくなるまで煮ます。
2.耐熱容器に 1.を入れ チーズをたっぷり乗せ オーブンで焦げ目がつくまで焼きます。
**長芋キャベツ焼き Baked Chinese yam and cabbage
(2人分)
1.キャベツ100gはみじん切りにします。
2.長芋100gはビニール袋に入れて 麺棒で叩いてつぶします。
その中に卵1個、和風だしの素、片栗粉大1をいれて 混ぜ
1.のキャベツも加えてさらに混ぜます。
3.油を引いたフライパンに 2.を入れ 蓋をして蒸し焼きします。
途中 返して 両面焼きます。
4.お皿にのせ、ソースとマヨネーズをかけます。
**トマトのジェノべーゼソース和え Tomato dressed with Genovese sauce
1.トマトは 皮を剥き 一口大に切り、ジェノベーゼソースで和えます。
** Risotto
1. Rearranged the leftover ketchup-flavored rice.
Chop wiener in the rice fine.
Add soup and ketchup to the rice and simmer until the rice becomes soft.
2. Put 1. in individual heat-proof containers and put cheese.
Bake in an oven until brown.
** Baked Chinese yam and cabbage (for 2 people)
1. Chop100g cabbage into fine.
2. Put 100g Chinese yam in a plastic bag and smash it with rolling pin.
Add 1 beaten egg, Japanese soup powder, 1tbsp starch and mix them.
Then add cabbage and mix them well.
3. Oil a frying pan and bake 2. Put a lid on. Smother both sides.
4. Put on individual dishes and spread Japanese brown sauce and mayonnaise.
** Tomato dressed with Genovese sauce
1. Peel tomato skins and cut into bite size pieces.
Mix with Genovese sauce.
噛み応えがある食べ物が好きな私には 物足りないけど。
**リゾット Risotto
1.ケチャップライスのリメイクです。
ケチャップライスに入っているウインナーをみじん切りして、 スープとケチャップ少々を加え
お米が柔らかくなるまで煮ます。
2.耐熱容器に 1.を入れ チーズをたっぷり乗せ オーブンで焦げ目がつくまで焼きます。
**長芋キャベツ焼き Baked Chinese yam and cabbage
(2人分)
1.キャベツ100gはみじん切りにします。
2.長芋100gはビニール袋に入れて 麺棒で叩いてつぶします。
その中に卵1個、和風だしの素、片栗粉大1をいれて 混ぜ
1.のキャベツも加えてさらに混ぜます。
3.油を引いたフライパンに 2.を入れ 蓋をして蒸し焼きします。
途中 返して 両面焼きます。
4.お皿にのせ、ソースとマヨネーズをかけます。
**トマトのジェノべーゼソース和え Tomato dressed with Genovese sauce
1.トマトは 皮を剥き 一口大に切り、ジェノベーゼソースで和えます。
** Risotto
1. Rearranged the leftover ketchup-flavored rice.
Chop wiener in the rice fine.
Add soup and ketchup to the rice and simmer until the rice becomes soft.
2. Put 1. in individual heat-proof containers and put cheese.
Bake in an oven until brown.
** Baked Chinese yam and cabbage (for 2 people)
1. Chop100g cabbage into fine.
2. Put 100g Chinese yam in a plastic bag and smash it with rolling pin.
Add 1 beaten egg, Japanese soup powder, 1tbsp starch and mix them.
Then add cabbage and mix them well.
3. Oil a frying pan and bake 2. Put a lid on. Smother both sides.
4. Put on individual dishes and spread Japanese brown sauce and mayonnaise.
** Tomato dressed with Genovese sauce
1. Peel tomato skins and cut into bite size pieces.
Mix with Genovese sauce.