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2019年04月20日

葭始生   Ashi-Hajimete-Shouzu

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葭始生 (あしはじめてしょうず)

4月20日 から 4月24日 ごろ。

晩春

葦が芽を吹き始める。




Ashi-Hajimete-Shouzu

Around April 20 to April 24

Late Spring

First reeds sprout





穀雨    Koku-U

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穀雨 (こくう)

4月20日 ごろ。



「春雨が百穀を潤すことから名づけられたもので、雨で潤った田畑は種まきの好期を迎えます。

この時季に、特に雨が多いというわけではありませんが、穀雨以降、降雨量が多くなり始めます。」


   「koyomigyouji.com」より抜粋。






Koku-U

Around April 20

Grain rains.











噛まなくても良い  No need to chew well

毎日 柔らかいものが 続いています。


噛み応えがある食べ物が好きな私には 物足りないけど。



**リゾット   Risotto
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1.ケチャップライスのリメイクです。
  ケチャップライスに入っているウインナーをみじん切りして、 スープとケチャップ少々を加え 
  お米が柔らかくなるまで煮ます。

2.耐熱容器に 1.を入れ チーズをたっぷり乗せ オーブンで焦げ目がつくまで焼きます。





**長芋キャベツ焼き   Baked Chinese yam and cabbage
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(2人分)
1.キャベツ100gはみじん切りにします。

2.長芋100gはビニール袋に入れて 麺棒で叩いてつぶします。
  その中に卵1個、和風だしの素、片栗粉大1をいれて 混ぜ
  1.のキャベツも加えてさらに混ぜます。

3.油を引いたフライパンに 2.を入れ 蓋をして蒸し焼きします。
  途中 返して 両面焼きます。

4.お皿にのせ、ソースとマヨネーズをかけます。





**トマトのジェノべーゼソース和え  Tomato dressed with Genovese sauce
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1.トマトは 皮を剥き 一口大に切り、ジェノベーゼソースで和えます。







CIMG0008.JPG






** Risotto

1. Rearranged the leftover ketchup-flavored rice.
Chop wiener in the rice fine.
Add soup and ketchup to the rice and simmer until the rice becomes soft.

2. Put 1. in individual heat-proof containers and put cheese.
Bake in an oven until brown.


** Baked Chinese yam and cabbage (for 2 people)

1. Chop100g cabbage into fine.

2. Put 100g Chinese yam in a plastic bag and smash it with rolling pin.
Add 1 beaten egg, Japanese soup powder, 1tbsp starch and mix them.
Then add cabbage and mix them well.

3. Oil a frying pan and bake 2. Put a lid on. Smother both sides.

4. Put on individual dishes and spread Japanese brown sauce and mayonnaise.


** Tomato dressed with Genovese sauce

1. Peel tomato skins and cut into bite size pieces.
Mix with Genovese sauce.




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sunshine
大阪在住 食べることが好き。コレステロールが一杯溜まっていたので、食事で改善しようと、3歩進んで2歩下がるの 気楽な食事療法をしています。
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