2019年04月19日
かぼちゃのニョッキ Gnocchi di Zucca
**かぼちゃのニョッキ Gnocchi di Zucca
(2人分)
1.かぼちゃ200gは 適当に切り、レンチンしてから つぶします。
それに薄力粉70g、塩少々、粉チーズ大1.5を混ぜ合わせます。
2.熱湯に塩を入れ 1.を まるめて(あるいはちぎって)茹でます。
3.半分にはチーズフォンデュのソースを 半分にはジェノベーゼソースをからませます。
**人参グラッセ Glazed carrots
(2人分)
1.一口大の人参1本、ひたひたの水、バター10g、塩ひとつまみ、砂糖大2を
蓋をして10分ほと煮ます。
2.蓋を取り 艶が出て 水分が無くなるまで 煮ます。
**白菜サラダ Chinese cabbage salad
1.白菜は 1cm巾ぐらいに切り 茹でます。
2.1.にツナ缶、砂糖、ごま油、すりごま、かつおぶし、ポン酢、マヨネーズを
入れ 和えます。
** Gnocchi di Zucca (for 2 people)
1. Cut 200g Japanese pumpkins into bite size pieces. Then microwave them to cook.
Mash them until there are no more lumps.
Add 70g flour, a little salt and 1.5tbsp powdered cheese and mix them.
2. Make 1. into small balls or tear with your hands and boil in hot water with a little salt.
3. Mix half of 2. with cheese fondue sauce and another half with Genovese sauce.
** Gazed carrots (for 2 people)
1. Cut 1 carrot into bite size pieces.
Boil them with water (just enough water to cover), 10g butter, a pinch of salt
and 2 tbsp sugar in a pot with a lid on for 10 mins.
2. Put the lid off and simmer until the broth condensed.
** Chinese cabbage salad
1. Cut Chinese cabbage into 1cm width slices. Boil them.
2. Mix 1. with 1 canned tuna. sugar, sesame oil, grated sesame, dried bonito shavings,
ponzu and mayonnaise.