ミモザサラダ。 好きなものの一つです♪
美味しいものが食べれて 幸せ♪
**ミモザサラダ Mimosa salad
(2、3人分)
1.じゃがいも3個は皮を剥き 5mm厚さぐらいに切り ラップをかぶせて レンチンします。
塩、こしょうで下味を付けます
2.鮭80gの水煮缶 または 焼いて身をほぐしたものに レモン汁を振りかけます。
玉ねぎ1/4玉は 薄切りにし 塩もみし 洗って 良く絞ります。
3.きゅうり1/4本は 千切りにし 軽く塩を振ります。
4.1.2.にレモン汁と塩少々で下味をつけ マヨネーズで和え 器に盛ります。
5.固ゆで卵1個は 白身と黄身に分け 白身はみじん切りし 黄身は裏ごしします。
6.4.に白身と黄身ときゅうりを盛ります。
**ぶりのソテー・スナップエンドウ添え Fried Japanese amberjack with snap garden peas
1.ぶりの切り身に塩、胡椒します。
2.フライパンに油を引き にんにく1片のスライスを炒め 香りが立ったら 取り出します。
そのフライパンでぶりを 両面焼き 器に盛り にんにくチップをのせます。
3.スナップエンドウは 筋を取り 塩の入った熱湯で茹でます。
**トマトのサラダ Tomato salad
1.スライスしたトマトに、みじん切りの玉ねぎ、ハーブソルト、胡椒、オリーブ油、
甘酢、ガーリックパウダーをふりかけ、パセリパウダーを振ります。
** Mimosa salad (for 2 to 3 people)
1. Peel 3 potatoes and then cut into 5mm width slices. Cover with plastic film
Microwave to cook.
Season with salt and pepper.
2. Sprinkle lemon juice on 80g canned salmon, or baked and flaked salmon.
Cut 1/4 onions into thin slices. Salt them and when they are tender, wring them dry.
3. Cut 1/4 cucumbers into thin strips. Sprinkle a pinch of salt.
4. Season 1. and 2. with lemon juice and a little salt. Then mix with mayonnaise.
Put in/on individual dishes.
5. Chop 1 hard boiled egg white fine.
Strain egg yolk.
6. Put 5. and cucumbers on 4.
** Fried Japanese amberjack with snap garden peas
1. Sprinkle salt and pepper on Japanese amberjack fillets.
2. Oil a fryina pan and stir fry sliced 1 clover of garlic until there's an aroma. Remove from the pan.
Bake fish on the frying pan on both sides.
Put them on individual dishes and put garlic slices on them.
3. Boil snap garden peas in hot water with salt.
** Tomato salad
1. Sprinkle chopped onion, herb salt, papper and garlic powder on sliced tomatos and then
Pour olive oil and sweetened vinegar.
Sprinkle parsley powder on them.