2019年04月12日
中華料理 Chinese food
**春巻き Spring roll
(2人分)
1.細切りにした豚スライス50g、しいたけ2枚、もどした春雨30g、千切りした
土ショウガ、ニラ、を油を引いたフライパンで炒め、
塩少々、醤油小2、砂糖少々で調味し 冷まします。
2.春巻きの皮5枚で包み、巻き終わりに水溶き片栗粉をつけて止めます。
3.油で2.を揚げます。
私は 酢醤油とからしで食べるのが好きですが
醤油、酢、ケチャップなど お好きなもので。
**中華丼 Bowl of rice with a chop‐suey‐like mixture on it
1.白菜、人参、玉ねぎ、しいたけ、しょうがなどをごま油で炒め、中華スープ200cc、
塩、醤油、酒、砂糖少々で味を整え、さつま揚げと絹さやを散らし
ご飯にかけます。
**もやしの中華サラダ Chinese salad with bean sprouts
1.もやし、人参、玉ねぎ、にらをごま油で炒め 醤油、さとう、酢で調味します。
** Spring roll (for 2 people)
1. Oil a frying pan and fry thin stripped 50g pork slices, 2 shiitake mushrooms, ginger,
30g soaked and drained bean-starch vermicelli and Chinese chive.
Season with a little salt, 2tsp soy sauce and a little sugar.
Let it cool.
2. Divide 1. into five equal parts.
and wrap up in a spring roll skin. Spread starch with water at the end. Make 5 rolls.
3. Deep fry them.
Serve with ponzu, mustard, soy sauce, ketchup and/or vinegar. whatever you like.
** Bowl of rice with a chop-suey-like mixture on it.
1. Sesame oil in a frying pan and fry Chinese cabbage, carrot, onion, shiitake mushrooms
and ginger.
Then add 200cc soup, salt, soy sauce, rice wine and sugar
and add satuma-age(deep-fried ball of fish paste) and snow peas.
Pour over bowl of rice.
** Chinese salad with bean sprouts
1. Sesame oil in a frying pan and fry bean sprouts, carrot, onion and Chinese chive.
Season with soy sauce, sugar and vinegar.