2019年04月05日
玄鳥至 Tsubame-Kitaru
玄鳥至 (つばめきたる)
4月5日 から 4月9日 ごろ。
晩春
燕が南からやってくる。
Tsubame-Kitaru
Around April 5 to April 9.
Late Spring
Swallows return.
長芋とキャベツ焼き Baked Chinese yam and cabbage
**長芋キャベツ焼き Baked Chinese yam and cabbage
PC検索して 作りました。 簡単で美味しかったです。
(2人分)
1.キャベツ80gは千切りにします。
ウインナーソーセージ1本は 4枚に細長く薄切りします。
2.長芋80gは袋に入れて 麺棒で叩いてつぶします。
その中に卵1/2個、和風だしの素、片栗粉大1をいれて 混ぜ
1.のキャベツを加えてさらに混ぜます。
3.油を引いたフライパンに 2.を入れ ウインナーをのせ 蓋をして焼き、
途中 返して 両面焼きます。
4.お皿にのせ、ソースとマヨネーズをかけます。
**鮭の塩焼き Salt-grilled salmon
1.鮭を焼き、大根おろしを添え、醤油をかけます。
**ほうれん草のカレー風味和え Spicy spinach
1.茹でたほうれん草を カレー粉少々、米油少々、塩ひとつまみで 和えます
** Baked Chinese yam and cabbage (for 2 people)
1. Cut 80g cabbage into thin strips.
Cut one Wiener into 4 equal long thin slices.
2. Put 80g Chinese yam in a plastic bag and smash it with rolling pin.
Add 1/2 beaten egg, Japanese soup powder, 1tbsp starch and mix them.
Then add cabbage and mix them again.
3. Oil a frying pan and bake 2. with sliced Wiener on top. Put a lid on. Bake both sides.
4. Put on individual dishes and spread Japanese brown sauce and mayonnaise.
** Salt-grilled salmon
1. Grill salmon and serve with grated white radish and pour soy sauce.
** Spicy spinach
1. Mix boiled spinach with a little curry powder, rice bran oil and salt.