2019年04月04日
鶏肉と大根の煮物 Boiled chicken and white radish
**鶏肉と大根の煮物 Boiled chicken and white radish
1.鶏胸肉は 食べやすい大きさに切り 塩こうじをまぶし 1時間以上置いておきます。
大根は1cm厚さのいちょう切りにして 軽くラップをして レンジに3分ほどかけます。
2.だし汁1カップ、酒大1、みりん大1、砂糖小2、醤油大1、しょうがのすりおろしを
混ぜておきます。
3.フライパンにごま油を引き、鶏肉を両面焼き、次に大根を加えて サッと炒めます。
フライパンの油を拭きとります。
4.2.を3.に加えて 落し蓋をして 15分ほど煮ます。
豆苗を飾ります。
**春雨サラダ Bean-starch vermicelli salad
1.しいたけ、にんじん、きゅうり、薄焼き卵は 千切りにします。
2.だし汁100cc、醤油大2、酢大2、砂糖小1を沸かし、春雨、しいたけ、人参を入れて
炒り煮し、沸騰したら 火を止めて 蓋をして 10分蒸らします。
(春雨は柔らかくなります)
3.2.にきゅうりと錦糸卵を加えて 和えます。
**人参としめじのきんぴら kinpira-style sauteed carrots and shimeji mushrooms
1.人参は千切りにします。
しめじは ほぐします。
2.フライパンにごま油を引き、にんじんを炒め つぎにしめじを加えて 炒めます。
3.みりん大1、さとう大1/2、粉末だし少々、酒大1、醤油大1を加えて
汁が無くなるまで炒めます。
** Boiled chicken and white radish
1. Cut chicken breast into bite size pieces. Rub salt-koji into chicken and let it sit for 1 hour.
Cut white radish into 1cm width and quarter slices. Cover with plastic film and microwave
for 3 mins.
2. Mix 1 cup soup, 1tbsp rice wine, 1tbsp sweet rice wine, 2tsp sugar, 1tbsp soy sauce
and grated ginger.
3. Sesame oil in a frying pan and bake chicken. Then add white radish and stir fry them
Wipe off the oil in the frying pan.
4. Pour 2. into 3. and put a small lid directly on the food. Simmer about 15 mins.
Put some pea sprouts.
** Bean-starch vermicelli salad
1. Cut shiitake mushrooms, carrot, cucumber and thin omelett into thin strips.
2. Boil 100cc soup, 2tbsp soy sauce, 2tbsp vinegar and 1tsp sugar
and add bean-starch vermicelli, shiitake mushrooms and carrots. Stir fry and bring
it to boil. Turn off the heat and put a lid on and let it sit for 10 mins.
(the bean-starch vermicelli becomes tender).
3. Add cucumbers and stripped thin omelette to 2. and toss them together.
** Kinpira-style sauteed carrots and shimeji mushrooms
1. Cut carrot into thin strips.
Loose shimeji mushrooms.
2. Sesame oil in a frying pan and fry carrots. Then add shimeji. Stir fry them.
3. Add 1tbsp sweet rice wine, 1/2tbsp sugar, soup powder, 1tbsp rice wine
and 1tbsp soy sauce. Fry until it becomes condensed.