2019年02月23日
厚揚げと茄子の照り焼き Thick fried tofu and egg plant boiled with soy sauce
**厚揚げと茄子の照り焼き Thick fried tofu and egg plant boiled with soy sauce
(2人分)
1.ナス2本は乱切りにし 油を引いたフライパンで炒め 取り出しておきます。
2.厚揚げ10cm角2枚は食べやすい大きさに切り 片栗粉をまぶし、
油を引いたフライパンで焼きます。
3.砂糖大2、みりん大1、醤油大1.5を混ぜておきます。
4.2.に1.と3.と茹でた三度豆を加えて 炒め、たれを絡めます。
**ポテトサラダのリメイク Arranged potato salad
1.赤と黄色のパプリカとピーマンを横半分に切り、種を取り出し、ポテトサラダを詰め
チーズをのせます。
2.フライパンに油を引き、1.を置きチーズをのせて フライパンに蓋をして
弱火で 蒸し焼きします。
**ほうれん草のツナ和えのリメイク Arranged spinach dressed with canned tuna
1.ほうれん草のツナ和えに卵を割り入れ よく混ぜて
油を引いたフライパンに入れ 大きく混ぜます。
2.ラップに置き、巻いて 冷まします。
3.器に盛り 大根おろしを添えます。
**パプリカの甘酢和え Vinegared bell peppers
1.パプリカを1cm巾に切り、レンジで加熱し、甘酢に漬けます。
イタリアンパセリを飾ります。
** Thick fried tofu and egg plant boiled with soy sauce (for 2 people)
1. Cut 2 egg plants into bite size pieces. Oil a frying pan and fry them. Remove from the frying pan.
2. Cut 2 10cm-sq.-thick-fried-tofu into bite size pieces. Cover with starch.
Oil a frying pan and bake them.
3. Mix 2tbsp sugar, 1tbsp sweet rice wine and 1.5tbsp soy sauce.
4. Add 1. , boiled some common beans and 3. to 2.
Fry them and toss them together.
** Arranged potato salad
1. Cut a red and a yellow bell peppers into half crosswise. Remove seeds.
Cut a green pepper into half too and remove seeds.
2. Stuff potato salad in 1.
3. Oil a frying pan and place 2. Put cheese on them. Put a lid on and smother.
** Arranged spinach dressed with canned tuna
1. Mix spinach dressed with canned tuna and a beaten egg well.
Stir fry it.
2. Put 1. on a plastic film and wrap with it. Let it cool down.
3. Put 2. on individual dishes. Serve with grated white radish.
** Vinegared bell peppers
1. Cut bell peppers into 1cm width slices. Microwave to cook.
Soak in sweetened vinegar.
Put Italian parsley on top.