2019年02月11日
チキン南蛮 Chicken Namban
**チキン南蛮 Chicken namban (fried chicken with vinegar and tartar sauce)
一口大のチキン南蛮 です♪
(2人分)
1.鶏胸肉1枚は皮と脂を取り除き 一口大に切り 塩こしょうしてから 小麦粉をまぶし
溶き卵をまぶして 油で焼きます。
2.米酢大2〜3、砂糖大2〜3、酒大2、醤油大2 を沸かし、
1.を入れて 全体を和えます。
3.タルタルソースは 茹卵1個のみじん切り、きゅうりのピクルス1/2本のみじん切り、
玉ねぎ1/4玉のみじん切り、ハーブミックス少々、マヨネーズを混ぜ合わせます。
**けんちん汁 Japanese tofu and vegetable chowder
1.だいこん、人参、里芋、薄揚げ、豆腐、こんにゃくなどを ごま油で炒めてから
出し汁を入れ 柔らかくなるまで煮て、味噌で味を整えます。
2.小口切りのねぎを散らします。
**アボカドの中華風たれ Avocado with Chinese style sauce
(2人分)
1.醤油大1、酢大1、砂糖小1、ごま油小1を混ぜ みじん切りのねぎとショウガを
加えて混ぜ ソースを作ります。
2.食べやすい大きさに切ったアボカドに ソースをかけます。
** Chicken namban (fried chicken with vinegar and tartar sauce) (for 2 people)
Bite sized chicken namban♪
1. Remove skin and fat from 1 chicken breast.
Cut into bite size pieces. Sprinkle salt and pepper. Cover with flour and then beaten egg.
Oil a frying pan and bake them.
2. Put 2~3 tbsp rice vinegar, 2~3tbsp sugar, 2tbsp rice wine and 2tbsp soy sauce in a
pot. Bring it to boil
Add 1. and toss them together.
3. Tartar sauce; Mix minced 1 boiled egg, chopped 1/2 cucumber pickles, chopped 1/4 onion,
a little herb-mix and mayonnaise.
** Japanese tofu and vegetable chowder
1. Sesame oil in a pot and fry white radish, carrot, taro, thin fried tofu, tofu and konjak and so on.
Add soup and simmer until cooked.
Season with miso.
2. Sprinkle chopped green leeks.
** Avocado with Chinese style sauce (for 2 people)
1. Mix 1tbsp soy sauce, 1tbsp vinegar, 1tsp sugar, 1tsp sesame oil, chopped leek and
chopped ginger to make sauce.
2. Pour 1 on bite-size avocado.