原チャリで ひさしぶりに 買い物に行きましたが、
一人では不安なので 夫に着いてきてもらいました。
まだ慣れてない新しい視力の運転は 緊張しました。
帰ってから 横になってしまいました。
**スズキのアクアパッツァ Japanese sea perch acqua pazza
手術前に 作って冷凍していたものです。
(2人分)
1.スズキの切り身2切れに塩、こしょうします。 余分な水分をふき取ります。
2.フライパンに油を引き、スライスしたにんにく1かけとスズキをいれ 焼きます。
3.トマト、白ワイン大3、水1カップを入れ、蓋をして蒸し煮します。
4.塩、こしょうで味を整えます。
5.器に盛り、イタリアンパセリをのせ、煮汁を入れます。
**ニョッキ Gnocchi
(2,3人分)
1.じゃがいも500gは皮付きのまま 茹でます。
皮を剥き、マッシャーでつぶしてから 150gの強力粉と塩ひとつまみをいれて 混ぜます。
2.2cmぐらいに丸めて フォークで押さえて(ソースが絡みやすくなります)、
熱湯に塩を入れて(スパゲティを茹でるのと同じ)茹で、ぷくっと浮いてきたら
2分ほど煮て 出来上がりです。
3.チーズフォンデュ(市販)をかけます。
半分冷凍しようと思っていましたが、2人で食べきりました♪ 大食です(笑)
(余ったら、ラップに強力粉をふり その上に ニョッキを並べ
冷凍庫に入れ 冷凍されたら 袋に入れて 保存します)
**キャベツのスープ Cabbage soup
1.スープにキャベツと月桂樹の葉1枚を入れ 煮ます。
塩、こしょうで味を整えます。イタリアンパセリを添えます。
**ブロッコリーのサラダ Broccoli salad
1.茹でたブロッコリに好みのドレッシングをかけます。
I went shopping by a motor scooter for the first time in a long time.
I felt worried about going shopping alone.
So my husband followed me to supermarkets.
I was so nervous driving a motor scooter with my new sight.
I lay down to rest when I came back.
** Japanese sea perch acqua pazza (for 2 people)
It was cooked and frozen before the surgery
1. Salt and pepper on 2 fillets of Japanese sea perch. Wipe off extra moisture.
2. Oil a frying pan and add 1 clove of sliced garlic and fish. Bake.
3. Add tomatoes, 3tbsp white wine and 1 cup water. Put a lid on and smother.
4. Season with salt and pepper.
5. Put in individual dishes and put some Italian parsley and pour the broth.
** Gnocchi (2 to 3 people)
1. Boil 500g potatoes with skin until cooked.
Peel the skin and mash.
Add 150g bread flour and a little salt and mix them.
2. Make 2cm ball shapes and push with folk. (to pick up sauce easliy).
Boil them with hot water with a little salt until they float on the surface
then cook them a few mins. more.
3. Pour cheese fondue sauce.
(When you want to keep them, sprinkle bread flour on a plastic film and place gnocchi balls
on it. Keep in a freezer. When they are frozen, put in a plactic bag)
** Cabbage soup
1. Simmer cabbage in soup and a bay leaf.
Season with salt and pepper.
Put Italian parsley on top.
** Broccoli salad
1. Pour dressing on boiled broccoli.